Menu
Gildia Pióra na Patronite

sierpniowe niebo

stoisz tu teraz
w miejscu gdzie trzeba
i patrzysz w niebo
czekasz na wiatr
co porwie drzewa
przegoni chmury
nadal beztrosko
tak minie czas
co powiesz świecie
nie nadasz sygnału
znów przyjdzie jesień
a z nią ulewa
dzisiaj spokojem
zaskoczy liści przemarsz
krew nie spłynie już
po ziemi tej
hołd składam do nieba

17 065 wyświetleń
190 tekstów
11 obserwujących
  • MyArczi

    1 August 2017, 14:25

    Przypadek czy nie, ale właśnie szukałem w moim zeszycie, gdzie jest ten wiersz. ;-)

  • MyArczi

    15 July 2017, 22:56

    zabieram

  • Salomon

    15 July 2017, 22:39

    Dziękuję, tak 44 Sierpniowe niebo
    Powstanie Warszawskie :)

  • MyArczi

    15 July 2017, 22:19

    '44?

  • giulietka

    13 July 2017, 07:58

    Sierpniowe jest najpiękniejsze!
    Rozgwieżdżone niebo zdaje się wtedy być na wyciągnięcie ręki, a deszcz meteorów spada do lśniących jezior.
    Tylko po co ta jesień? No chyba, że chodziło ci o:
    Plejady to gwiazdozbiór już październikowy.
    Błyszczą jak winne grono wśród innych gwiazd roju

    ;)

  • Adnachiel

    12 July 2017, 21:38

    Dlaczego, dlaczego niebo sierpniowe?
    Uwielbiam. Ba! Kocham!
    Zatem i Twój wierz podobać się musi.
    Dziękuję, przywołałeś mi wiele wspomnień, pięknych wspomnień.
    Pozdrawiam :)

  • fyrfle

    12 July 2017, 19:17

    Trudny