Menu
Gildia Pióra na Patronite

Recuérdame

stoimy - każdy w swoim oknie
otwartym na obcy świat

świeca kapie woskiem i światłem
gdy codzienne Zdrowaś
skrzydła aniołów trąca

połykamy łzy
zamiast opłakać żałobą
serce wmarznięte w nas

i pamięć zbladłą

lecz tak jak noc
którą świt odbarwia
muzyka brzmieniem strun się rozwiewa

a są pieśni
których nikt nie powtórzy

101 604 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • Adnachiel

    9 January 2018, 13:41

    Gdyż, ponieważ, że, bo... :)) Ktoś musi :)
    Dziękuję za piękny wpis.

  • kati75

    9 January 2018, 13:37

    są niepowtarzalni ludzie ,których melodia serc jest tak piękna ,że nikt nie jest wstanie równie pięknie tego odtworzyć !!i po co mnie tak wzruszasz?cudeńko!

  • Adnachiel

    9 January 2018, 13:30

    Bardzo dziękuję Wam Wszystkim - za wszystko :)

    Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

  • Malusia_035

    8 January 2018, 09:32

    Kolejna perełka Adnachielu ,nie przestawaj mnie zaskakiwać :)

    Pozdrawiam Serdecznie :)

  • M.M.

    6 January 2018, 16:27

    Pieśni, których nikt nie powtórzy.
    Ludzie którzy zmienili się bezpowrotnie.
    My, jak nagie dzieci patrzące w przyszłość
    samotnie.

    Wzruszyłam się, szczerze gratuluję talentu.
    B r a w o !

  • M.M.

    6 January 2018, 16:27

    Pieśni, których nikt nie powtórzy.
    Ludzie którzy zmienili się bezpowrotnie.
    My, jak nagie dzieci patrzące w przyszłość
    samotnie.

    Wzruszyłam się, szczerze gratuluję talentu.
    B r a w o !

  • 6 January 2018, 11:48

    Bardzo trudno schować tyle uczuć w skromnej treści, a całość oprawić w piękną ramę.
    Jeden z Twoich najlepszych.
    Pozdrawiam. :))

  • Smurf007

    6 January 2018, 10:35

    wrażliwość ukazująca piękną stronę cierpienia.. jak zwykle wymownie.
    Pozdrawiam :)

  • 5 January 2018, 14:50

    jak zawsze kolejny wiersz, który gra na strunie mej duszy

  • giulietka

    5 January 2018, 12:23

    "Pueden pasar tres mil años(...)
    Pueden borrar mi memoria.
    Pueden robarme tu historia,
    pero nunca te olvidare."
    Wiersz pełen symboli, które niczym gwiazdy wskazują drogę do znajomych miejsc.
    Tak, są takie pieśni i są wiersze, których nikt nie powtórzy.