Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przyjmij proszę (3)

Stoi w Twoich progach Ojcze, Tato. Przyjmij go.
Utul, by nie doznał krzywd, miał spokojny sen, głęboki.
Nie czuł bólu, strachu, tęsknoty, szczęśliwy był. Utul go,
jak serce moje.

Niech ten dzień niczym mała chwila nie rozdziela go.
Uśmiech w jego sercu, duszy, ustach. Ciepło.

Niech będzie szczęśliwy przy Tobie.

---
dla śp. J.M.
z serii "listy do Boga"

37 447 wyświetleń
613 tekstów
13 obserwujących
  • giulietka

    24 June 2016, 09:57

    Piszesz tak osobiście, tak prawdziwie, że aż człowiek nie wie co powiedzieć, ale nie da się też przemilczeć takiego pisania.

  • Cris

    19 June 2016, 20:10

    ''Utul go,...''
    Pozdrawiam.