Menu
Gildia Pióra na Patronite

Okropny Upadek

Stoczyło się nasze społeczeństwo nisko,
oj bardzo się nisko stoczyło,
lecz bestii przecież o to wszystko
od zawsze tak na prawdę chodziło ...

Przysięgi Hipokratesa tak szybko
okazały się ślubami najgorszych hipokrytów
a stróżów prawa przysięgi
połamały się jak tysiące uschłych patyków.

I prawda niestety okropna
o rodzaju ludzkim znowu wychodzi na jaw ...
dla pieniędzy stracili w sobie
najmniejszy nawet człowieczeństwa przejaw.

Ten ohydny teatrzyk chciwości
to już pełną gębą ludobójstwo świadome,
zhańbiona zdradą karykatura ludzkości
pędząca w swojego upadku nieunikniony koniec.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących