Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rzeczywistość po śnie

Sterta naczyń
do mnie się śmieje - poranek
z kawą dla wyobraźni
a jeszcze we śnie nocą
sterowałem ruchem kolejowym
przy pomocy lampy ze zwrotnicy
na stacji Zebrzydowa

Ale teraz brudny gar
ze szklanką w tango uwikłany
wykąpią się w płynie
do mycia naczyń

Odmoczę ręce
i z intencji dobrych i złych
kotu rzucę wędzoną rybę
za którą pokręci ogonem
i zamruczy przedziwnie...

127 803 wyświetlenia
1426 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    20 August 2019, 07:53

    Taka migawka z poranka pełna tęsknot ...