Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Śmierć

stawia wszystkich
przed lustrem prawdy
której za życia
nie dostrzegamy
czas zatrzymania
przechodzi każdy
kto stracił nagle
kochaną osobę

za życia
chcemy zmieniać
w nich wszystko
wciąż naginamy ich
do nas samych
nie wiemy przecież
co niesie przyszłość
więc na bieżąco
jakoś kochamy

a kiedy śmierć
zabierze nam kogoś
bez kogo życie
sensu już nie ma
to każdy obok
jest naszym wrogiem
ich nie dotyczy
nasza żałoba

potrzeba czasu
by się pogodzić
z wyrokiem który
na nas wydano
i wiem kochanie
jak ty się boisz
lecz zapamiętaj
gdy mnie zabraknie
to nie rozpaczaj

i pomyśl o tym
że był ktoś
kto kochał ciebie
naprawdę
resztę
powiemy
sobie

potem

31 412 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
  • 3 April 2021, 22:34

    Dziękuję za każdy wpis.
    Pozdrawiam cieplutko i jak najbardziej świątecznie.

  • to_tylko__ja

    3 April 2021, 10:59

    To jest naprawdę piękne! ❤️ Dziękuję Ci i życzę pogody ducha i cudownych świąt🤗

    od batram
  • Es van Guard

    3 April 2021, 05:14

    :) *
    Śmierć częścią życia
    Powiedziałbym najmniejszą
    Miłość zwycięża
    :) *
    Nie musisz płakać
    Miłość mocno zaszywa
    Co śmierć rozdziera
    :) *
    Napisałaś wprost do mego serca-jak masz w zwyczaju🌷🌷🌷

    od batram
  • kuloodporna

    2 April 2021, 22:41

    No to poleciała mała przezroczysta.......🌼🌼🌼🥺😭