Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mądrość jest prosta.

Stasiu, Babcię urodziło Niebo,
Gdzieś w Raju Babcię wypielęgnowały Anioły,
A błękity do serc oczu Babci,
Skomponował i wkomponował sam Bóg.

Potem mądrą dobroć uczynków
W Babcię tchnął Duch Święty,
A Nadzieja podarowała Babci miłość,
Drugą taką samą Stasiu - dziadka.

A teraz dziadkowi i Babci Mama i Tata, Ciocie, Wujkowie,
Podarowali Stasia i Jasia.
Karola, Zosię i Zbysia.
Żeby było dobro, szczęście, radość i piękno.

Amen.

297 594 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
  • kukaczka

    30 August 2021, 16:13

    ..amen..