Menu
Gildia Pióra na Patronite

Starsi - siła wyższa, nic już nie poradzisz
Ciągle ich obchodzi, gdzie ty wiecznie łazisz.
A gdzie? A po co? Co im do tego?
Nigdzie już nie widzą nic dobrego.
Przed oczami mają tylko narkotyki,
Gwałty, zboczeńców i tego typu triki.
Chociaż jednak mają rację,
Gdy oglądają "Informacje",
mówią o kolejnym gwałcie.
I o porywaczu w aucie,
O morderstwie w lesie,
TV takie wieści niesie.
Muszę więc na siebie uważać,
Życia swojego nie mogę narażać.
Nie ubierać się zbyt wyzywająco,
Bo to działa na ludzi prowokująco.
Park wieczorem też odpuszczę sobie,
Jeśli nocą tam pójdę,
To nieźle się wrobię.

27 751 wyświetleń
239 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!