Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zadanie..

Starość to lichy taniec.
Nie nacieszysz się tym dancingiem,
na którym teraz tańczysz,
tak jak kiedyś.
Zmarszczek linie snują pajęczynę przemijania,
powieszą most zapomnienia nad świeżością ciała,
co już przekwitło,
ale jeszcze żyjesz.
Tak jak każda pamięć.

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!