Menu
Gildia Pióra na Patronite

,,Książę''

Stare zamczysko
gdzie może zdarzyć się wszystko
zamknięty piękny kwiat,
który jest miłości wart.
W ponurej wieży zwykłych dni
Rzuciłeś na jej serce zaklęcie
Musisz więc być księciem.
Stań i o waszą przyszłość walcz,
lecz Samej nie zostawiaj na polu bitwy.
Gdyż tam łzy będą kwitły.
Inny natomiast okazał się być czarnoksiężnikiem
Ona zaś dla niego niewolnikiem.
Ocal więc ją od myśli złych,
I na białego rumaka wsiądź
lecz pamiętaj zawsze sobą bądź.
Nie zmieniaj swego oblicza.
Bo, to co może was poróżnić
zacznie wić nienawiści nić
i wtedy odejdzie
jak księżniczka przez wrzeciono ukłuta
jak przez strzałę trucizną zatruta.
Smutek potrafi wbić swe ciernie.
Więc trwaj przy niej wiernie,
Trzymaj w swych objęciach
A spełnią się słowa jej zaklęcia
Niech to co nas łączy,na zawsze zwiąże
Mój ty Panie,mości książę.

2211 wyświetleń
20 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!