Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bierność to zło

Staram się uodpornić
Na świat dookoła,
To co dzieje się wokoło
O pomstę do nieba woła,
Czuję pętlę na mej szyi
Że zaciska się powoli,
Z każdym dniem tracimy wolność
Trzeba krzyczeć że to boli,
Bierność ludzi kłuję w oczy
Brak reakcji z naszej strony,
Mas media trują nas wszystkich
W ich stronę idą pokłony,
Dziś się liczą interesy
Zapomnijmy o sympati,
Wczoraj komuś powiedziałem
Że brakuje mi empati,
Dziś żałuję tego trochę
Tak się przyznam między nami,
Ale prawda jest okrutna
Jesteśmy egoistami,
Tyle zła jest dookoła
Bo mamy zamknięte oczy,
Gdy je w końcu otworzymy
Świat naprawdę nas zaskoczy,
Wojny głód pandemie
Na głowie się jeży włos,
I to właśnie ludzie ludziom
Zgotowali ten los.

7557 wyświetleń
58 tekstów
22 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!