Menu
Gildia Pióra na Patronite

staram się...

staram się nie zazdrościć
nawet jak jestem uboga
ktoś doznaje w tej kwestii
a ja błądzę i się domyślam

zawiść nic nie pomoże
wolę improwizować
wplatam gęstą metaforę
staram się nie zazdrościć

nikomu zawiść nie sprzyja
to co przed nosem łatwo
przegapić bez małej szansy
na powrót szczęścia traf

szukając dziury w całym
żeby wszyscy znienawidzili
przy zdmuchnięciu świecy
w zaufaniu o jeden krok za daleko

jedno słowo jeden błąd
by runęło wszystko
pojawia się antypatia
przez zawiść w ciasnocie

93 684 wyświetlenia
898 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!