Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odnowy wiatr

Stara kobieta
wietrzy rudą kapę
rozchylając pod kwiecistą spódnicą
nogi na ławce

A powinna ją wytrzepać
z namiętności
butów brudnych
i zapijaczonego męża
który wsiąkł w nią potem

Po kapie chodzi wrona
z oczami czarnymi
o dziobie w wypłowiałych włosach
za chleba okruchami suchymi.

127 829 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 23 July 2016, 15:41

    Lubię ten czarny realizm.
    Pozdrawiam. :)