Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Siewna

stąpasz boso po grudach
choć Cię nazywają Królową
czekają na Ciebie siewcy
jak jaskółki przed deszczem

kłaniają Ci się żurawie
zbierając złote ziarno na niebie
gęsi przywołują krzykiem

i moja biedna dusza
jak spękana ziemia

przyjdź
i zasiej nadzieję
w przeorane serce

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Adnachiel

    8 September 2022, 17:55

    "Siewna Boża Matko
    spraw żeby nie szeptać w porannym pacierzu
    że z każdym cierpieniem tak się trudno zmierzyć [...]"

    Nielot tak bardzo wzruszony każdym wspomnieniem Matki, nie mógł nie przybyć i pod ten wiersz.
    Ziarno z Bożych ogrodów niech wrasta w ludzkie serca. Niech wrasta i w moje.
    A tą modlitwą sprawiłaś, że niebo jest wszędzie. Merci.