Menu
Gildia Pióra na Patronite

chillout

stanę sobie dziś na głowie
zmienię punkt widzenia

może świat widziany od dołu
będzie skłonniejszy do uśmiechu

ówcześnie

zimne kałuże i trawniki z resztką śniegu
w środek dnia wkradający się zmierzch

jeśli zechce

fala emocji porwie tam gdzie
horyzont styka na krawędzi dachów

kwiaty dumnie się prężą
wierzby nie płaczą
kotom nie marzną łapki

a kolejny zakręt na drodze
zwiastuje miłą niespodziankę

i wiosenne słońce
mieniące sie na ptasich skrzydłach

135 809 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • Sexoh't

    16 January 2016, 17:46

    podoba mi sie stanie na głowie, bo swiat wyglada inaczej
    wiersz tez mi sie podoba

  • motylek96

    15 January 2016, 21:47

    Bardzo ciesze się, że trafiłam w waszą wrażliwość.
    Serdecznie pozdrawiam, życzę dobrej nocy

  • Vort

    14 January 2016, 00:15

    Świetne.
    Szczególnie:
    "fala emocji porwie tam gdzie
    horyzont styka na krawędzi dachów"

  • Malusia_035

    13 January 2016, 11:31

    na prawdę dobry wiersz :))

    Pozdrawiam :)

  • szpulka

    13 January 2016, 10:52

    śledzę Twoją twórczość odkąd tutaj jestem
    nawet na moim poprzednim koncie
    i teraz odnoszę wrażenie, że Twoje wiersze są jakby dosadniejsze, nazywają po imieniu emocje,
    stąd może przemawiają do mnie najbardziej :)