Menu
Gildia Pióra na Patronite

dla Ali i dla nas…

stan gęsty od pustki
po ostatnim z końców świata
jakiego nie można sobie wyobrazić
beznadziei pełen
ogłuszającej ciszy

oderwanie od siebie samego
jak wybudzenie ze śpiączki
inny świat i inne życie
trzeba ich się uczyć na nowo
wbrew…

stawiać krok za krokiem
myśl za myślą
w przestrzeni po stracie...
wszystko jest nijakie i zbędne
a jednak… miejmy oczy pełne nieba

7.12.2021, 00.54

33 778 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
  • sprajtka

    29 January 2022, 03:18

    Może to i lepiej, że dopiero teraz tu dotarłam. Obecnie ten tekst dobrzmiał każdą literą...

  • 8 December 2021, 05:37

    Achhh, te oczy... :))