Menu
Gildia Pióra na Patronite

Stałam się własnych myśli niewolnikiem.
Rozum Mój odwiecznym serca krytykiem.
Dusza Moja raz wzleci, raz upada.
Przez wspomnienie minionego lata.

Każdy sen, tym samym wspomnieniem.
Raz jest koszmarem, a raz marzeniem
I w każdym Twój wzork na wskroś mnie przenika.
Niczym Anioł zaglądasz w duszę grzesznika.

Nie próbuj mnie zbawić - Ja sama sobie katem.
Wyrok wydałam : Grzesznik karmić będzie się jadem.
Nie chcę litości, nie oczekuje wybaczenia.
Nigdy nie pragnęłam grzechów odpuszczenia.

26 545 wyświetleń
322 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!