Menu
Gildia Pióra na Patronite

trupom nie patrzy się w oczy cz. II

stąd – dotąd
słowo miłość jest pełniejsze o miłość
o wyraz
nad wyraz

by nie powiedzieć o życie i śmierć
bo dobrze jej się mieszka we włoskach
brwi

trupom już nie patrzy się w oczy

mają zasznurowane usta-
koloru sepii i
palce splecione ingerencją rąk
czyichś

8343 wyświetlenia
76 tekstów
43 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!