Menu
Gildia Pióra na Patronite

Trzy dni później...

Stacja czternasta
Maryja jeszcze tuli ciało Jezusa
Ale już musi owinąć je w chustę
Tak czule jak kiedyś w Betlejem

I wydaje się że nie ma już nic
Tylko w sercu wykuty grób
I śmierć która zasunęła kamień

Tej nocy pobladłe anioły
Zbierały po całym niebie
Jej zamarznięte łzy

Poczekam tu z Tobą Matko
Bo Tylko przy Tobie wierzę
Że On przyjdzie trzeciego dnia
Mimo że zamknięto nam drzwi

Jak słońce stanie w progu
Przebitą dłonią wskaże na krzyż
I wtedy zrozumiem
Że miłość tkwi w najgłębszej ranie

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących