Menu
Gildia Pióra na Patronite

(nie)Wierny

Srogo mnie doświadczasz Panie
za praw Twoich połamanie.
Za tę miłość zakazaną
ponad Ciebie przedkładaną,
bom uczynił ze słabości
bożka przeciw Twej świętości.

Więc zabrałeś wymarzoną
tę jedyną niespełnioną.
Tę o której tyle śniłem
(i na którą się spóźniłem).
Tę po której serca rana
nie zaleczy się już sama.

Lecz dziękuję Ci w pokorze
za doświadczeń słone morze.
Dzięki temu wiem że żyje
ktoś kto kiedyś mnie odkryje
i być może gdzieś w wieczności
będzie ciałem z mojej kości.

W Tobie wszystko jest możliwe
dusze widzą się prawdziwe.
I nie muszą siebie szukać
by do nieba bram zapukać.
By móc pławić się w miłości
starczy z Tobą być w jedności.

czerwiec 2015

28 083 wyświetlenia
253 teksty
34 obserwujących
  • nicola-57

    29 June 2015, 09:56

    skarga jakby, ale i bólu zrozumienie. W jedności z Bogiem zrozumieć łatwiej.
    I z tej jedności stać nas na dziękczynienie.
    Pozdrawiam :)

    od Bromba
  • Eneida

    28 June 2015, 23:22

    Z tą świętością różnie bywa... a więc uważaj Odysie żebyś nie przesadził... :D
    Wiersz bardzo ładny. :)

  • 28 June 2015, 22:17

    ;););)nawzajem Dobrej nocki , ja na wycieczce ale wierszyk nie zaszkodzi , na dobranoc ;)

  • Odys syn Laertesa

    28 June 2015, 22:06

    Jako przyszły święty zezwalam (i pozdrawiam) ;)
    PS... https://www.youtube.com/watch?v=JrDVIOgdEWM :)

    Video JrDVIOgdEWM
  • 28 June 2015, 22:04

    Ładny .Dla wyklętej z koscioła kryształowo czystych , wolnych od grzechów Wszystkich świętych idealny na wieczorne przepychanki ze skołatanym sercem
    Pozdrawiam , o ile w ogóle mi wolno , bo przecież wokół sami święci