Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szept serca

Spuszczasz wzrok,
dręczony myślami
zanikasz.
Ciało już na pół przezroczyste,
dusza niczego niepewna...
W pogoni za cudzym szczęściem,
zatracasz urok swego istnienia.

Nie działaniem na siłę
Nie cierpieniem swoim
Uszczęśliwisz drugiego człowieka.
Troską i szczerą rozmową
Rozbijesz mury jego więzienia.

13 948 wyświetleń
214 tekstów
12 obserwujących
  • Martini2726

    16 October 2016, 22:50

    Dziękuję. :)

  • Cris

    14 October 2016, 22:16

    wymownie, ładnie :)