Menu
Gildia Pióra na Patronite

W.....?

Spróbuj sobie wyobrazić,
że mnie nigdy Tu nie było.
Wśród traw polnych,
w szumie lasów.

Byłam marą w Twoim życia śnie,
epizodem już u kresu.

Zapamiętaj smak mych ust,
zapach skóry,
muśnięcie włosów
targanych przez wiatr o Twą buzię.

Sylwetka ma już przezroczysta,
tylko czerwień ust widoczna.

Z każdym tchnienie
brak mi duszy,
tak bezbarwnej, marnej
na pozór nic nie znaczącej.

Zatrzymaj zegar na dziesiątej,
zostaw przy nim róże suchą.

Tańczę już ze Śmiercią.
Jej sylwetka tak przyciąga,
a jak zachęca do tańca,
ostatniego na tej ziemii.

Ale wszyscy wyobraźcie sobie,
że mnie nigdy Tu nie było.

22 639 wyświetleń
320 tekstów
63 obserwujących
  • hope_dies_last

    4 May 2013, 20:58

    Dziękuję bardzo (;
    Pozdrawiam serdecznie.

  • krysta

    3 May 2013, 21:59

    ...podoba mi się...
    pozdrawiam:)

  • słoneczniki

    3 May 2013, 21:41

    Bardzo ciekawy...
    Trafia

  • Berecik

    3 May 2013, 21:06

    Piękny wiersz
    Pozdrawiam :)