Menu
Gildia Pióra na Patronite

Spraw kochany...

Spraw kochany bym ożyła
bym w ciemnościach nie krążyła
dotknij mego serca skrycie
bym uniosła się w zachwycie
Spraw kochany bym zadrżała
bym swe lęki pokonała
przytul mnie do piersi swej
zabierz mnie z udręki mej
Spraw kochany bym znów zobaczyła
razem z tobą dobrą drogą kroczyła
Bym uśmiech na twarzy miała
i tak z nim już została

Już przestałam wierzyć w cuda
bo to przecież się nie uda
choć nie wielkie prośby moje
tu się liczą czyny twoje

8462 wyświetlenia
73 teksty
8 obserwujących
  • Odchłań

    22 March 2013, 18:03

    dziękuję za miłą opinię... miło wiedzieć że komuś się podoba to co piszę
    Pozdrawiam Zbigniewie

  • Odchłań

    11 February 2013, 09:33

    dziękuję Starlight. za miłą opinie... może zrobię małe poprawki w wierszu poniżej i zobaczymy czy będzie dobry :)

  • Odchłań

    11 February 2013, 01:35

    po małych poprawkach byłby całkiem niezły dobranoc...

  • zlo282

    11 February 2013, 01:31

    napisalismy prawie wiersz dobranoc:)

  • Odchłań

    11 February 2013, 01:28

    piękną różę z ogrodu zerwała
    co ma robić nie wiedziała
    w rosę padła na kolana
    i płakała tak niechciana

  • zlo282

    11 February 2013, 01:22

    nie martw sie kochanie zobaczymy co sie stanie..
    masz siebie i masz mnie...
    i co robic dobrze wiesz..

  • Odchłań

    11 February 2013, 01:18

    piękne róże w tym ogrodzie
    nawet przy niepogodzie
    złotowłosa stała boso
    mocząc stopy chłodną rosą

  • zlo282

    11 February 2013, 01:15

    ma ogrodek dom z parkanem zobaczymy co sie stanie...

  • Odchłań

    11 February 2013, 01:13

    lecz słowa lekkie jak puch
    uniesie plaga much
    a gdzie skrzydełka je poniosą
    tam zobaczą złotowłosą...

  • zlo282

    11 February 2013, 01:10

    on jest jak plaga much...
    lecz pisze słowa lekko jak puch...