Menu
Gildia Pióra na Patronite

SUBTELNOŚĆ WIOSNY

Spowitej we mgle porannej,
kwieciem opętanej,
Skąpanej poranną rosą,
po której biegnę boso...
Z głową w chmurach.
W śpiew ptasząt zasłuchana.
Wśród brzóz, dębów, lipy, świerków i topoli!
Ech, od tej wiosny to tylko się w głowie ........

40 564 wyświetlenia
539 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!