Menu
Gildia Pióra na Patronite

Styks

Spotkamy się kiedyś nad Styksu brzegiem
Trochę zdziwieni czasu przebiegiem
Trochę zdziwieni dziwnym spotkaniem,
Bo tak naprawdę, kto liczy na nie?
Jakoś nie wyszły nam wspólne plany.
Może popłyńmy razem kochany
Na drugą stronę rzeki bez mostu
I tam zostańmy z sobą, po prostu.
Przecież tak chciałeś być ze mną blisko,
Teraz już chyba spełni się wszystko,
Teraz już chyba nam nie przeszkodzą
Nocne marzenia wciąż mnie nachodzą…
I znowu trzymasz mocno mą rękę,
Patrzysz mi w oczy, nucisz piosenkę,
Piękną i czułą, tą, która mówi,
Że już zostaniesz, już mnie nie zgubisz.
Wiesz? Ja poczekam tutaj na ciebie,
Siądę, odpocznę nad Styksu brzegiem,
A ty tu przyjdziesz, gdy będziesz gotów,
Nie będę sprawiać ci już kłopotów.

/Joanna/

63 526 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    5 August 2010, 20:36

    Dziękuję bardzo.

  • awatar

    5 August 2010, 11:30

    Ładne, bardzo ładne zakończenie /gdybyż to była inna rzeka/. pozdrawiam. +

  • Nutka67

    5 August 2010, 09:18

    Dziękuję Aniu.
    Pozdrawiam, miłego dnia.

  • Wichura

    5 August 2010, 08:33

    Piękne, lekkie i bez patosu. Zabrakło słów... +