Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziś i jutro.

Spotkaliśmy się przypadkiem....
Więc czy jesteś mym WYPADKIEM?
Nie ma Cię już jakiś czas,
Nie wiem czy to koniec NAS?

Byłeś gwiazdą na bezchmurnym NIEBIE;
Moje oczy szukały tylko CIEBIE!
Byłeś jak Pegaz skrzydlaty,
Jak APOLLO odziany w swe szaty!

Kiedyś byłeś mi Bliski;
Teraz jesteś tylko KONTAKTEM,
z książki adresowej...
Byłeś miłością, która się zdarzyła.
Bo musiała? Bo była?
A ja EPIZODEM Twym byłam.
Dymem ze SKRĘTA, skręconego w pośpiechu!
A może to tylko moja wizja.
Być może byłam Twym NARKOTYKIEM.

A w nocy gdy spać będę prawie,
Na niebie znów będę gwiazdy szukać,
Będę szukać Ciebie...
A rano gdy się zbudzę, na ustach Twój smak poczuję.
Będziesz znów mi BLISKI!

2881 wyświetleń
40 tekstów
0 obserwujących
  • Niepoprawnaromantycznie

    12 April 2014, 00:16

    On i ja to - to już bajka, której rozdział zamyka się, czekając na ostatnie zdanie... Ech życie.

  • RozaR

    11 April 2014, 22:30

    Ach on i ja - oto cały świat - malutko.