Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 19 April 2021

Spotkanie ze śmiercią.

Spotkałem się ze śmiercią,
na łące, w połowie drogi.
Nie miała kosy i oczodołów,
była piękna, jak u Malczewskiego,
z twarzą anioła, kogoś kochanego,
oczy miała spokojne, oczy samego Boga.
I gdy uklęknąłem, żeby zamknęła moje,
jak sen wracający wcześnie o świcie.
Ona mi je otworzyła i zobaczyłem życie.

1167 wyświetleń
6 tekstów
4 obserwujących