Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Spotkałam dzisiaj Greka,
Niczego nie udawał,
Idąc koło mnie w deszczu
Mym blaskiem się napawał.
Spotkałam dzisiaj Greka,
Nie miałam tego w planie.
Deszcz moczył moje włosy,
On chłonął każde zdanie.
Spotkałam dzisiaj Greka,
Był, jak spełnienie marzeń.
W tym deszczu, pod chmurami
Tyle niezwykłych wrażeń.
Spotkałam dzisiaj Greka
I czułam się królewną.
Spotkamy znów się kiedyś,
Spotkamy się na pewno!
/Joanna/

63 514 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    15 February 2016, 19:52

    Dziękuję :), od jakiegoś czasu, nawet prawdziwie :)

  • marka

    6 December 2015, 23:25

    Pięknie i romantycznie i do tego metaforycznie.

  • M44G

    7 August 2015, 20:42

    Bardzo ładnie. Miłych snów.

  • Nutka67

    7 August 2015, 20:39

    Bardzo dziękuję. Pozdrawiam serdecznie.:)

  • Cris

    7 August 2015, 20:20

    bardzo ładny wiersz.
    pozdrawiam wieczorem :)