Menu
Gildia Pióra na Patronite

Anioł

Spotkałam kiedyś Anioła
On w oczy głęboko spojrzał mi..
I rzekł do mnie
-Będę nad Tobą czuwał,
taki rozkaz dano mi.
Powiedział
-radości i szczęścia każdy pragnie
ale smutku nie schowasz na serca dnie,
wiec po to jestem i będę
bo chcę prowadzić Cię

I tak Anioł został...
W codziennym życiu był wierny mi
W udrękach życia ocierał łzy..
Przyjacielem mym się stał
bo wspaniałe serce miał.
Anioł na dobre i złe..
Poczułam wreszcie ,że
ktoś kocha mnie.

Lecz razu pewnego stało się coś,
Anioła nie było,był inny ktoś..
Pytam więc
-Gdzie jest mój Anioł,
co przyjacielem mym był?
Rzekł z rozpaczą głos udręczony
-Twój Anioł odszedł,
bo był życiem zmęczony...
Powiedział,że mimo ogromnej miłości,
ze strachu zapragnął wolności.
-A kim Ty Jesteś? zapytałam
-Jestem głosem samotności,
który nie boi się wziąć
za Ciebie odpowiedzialności

2972 wyświetlenia
26 tekstów
3 obserwujących
  • Rejka

    11 March 2016, 22:12

    Dziękuję Bardzo :)

  • 11 March 2016, 08:02

    Głos Samotności- też Anioł, tyle że mówi
    anielski wiersz- bdb.Pozdrawiam

  • Cris

    15 September 2015, 16:29

    ujmujący, piękny wiersz.
    pozdrawiam.
    :)