Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pomiędzy wierszami

Spotkał Ją przez słowa
Które pisał, by życ od nowa
Stąpał po niepewnym gruncie istnienia
Wierszami lecząc swoje cierpienia

Jego serce polepione, naderwane życiem
Grubymi z szyte wierszy strofami
Uciekał ciągle, zapominał piciem
Upojony budził się z potworami

Teraz oddycha lżej dzięki Niej
Inaczej przełyka samotność
Nie dławi go dorosłość
Znowu zaufał... Dzięki Niej

Jego oczy blasku nabrały
Serce z piersi mu się wyrywa
Kiedy imię jej wypowiada,
Jego oczy są oczami wariata

Zwariował dla Niej z miłości
Nie wie gdzie jest w swej nagości
Nie wypowiedzianych słów
Zakochał się....... Znów

27 871 wyświetleń
190 tekstów
19 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!