Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie(o)pisana

Spotkał ją chyba przypadkiem
między wierszami szła
zatrzymała się mimochodem
przy porzuconym pod drzwiami
znaku zapytania

Umiała nazwać w nim wszystko
co dotąd nie miało nazw
wypełniła w nim pustkę po brzegi
nadała słowom kształt

Pewnego dnia odeszła
nie zatrzymał się świat
została mu tylko ta cisza
nie do opisania
i kilka słów jak testament
lub bolesny żart
i tylko rzeka szeptała
że ona mu nie pisana

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    24 February 2012, 14:36

    Muzyka byłby tylko zbędnym hałasem, bez uszu, które chcą ją przygarnąć...
    Dziękuję Adamie:*

  • 22 February 2012, 23:00

    na pięciolinii nuty stają się muzyką, a w wierszach słowa treści nabierają ...a u Ciebie słowa śpiewają ...napełniając duszę muzyką ...najpiękniejszej symfonii ...

  • giulietka

    22 February 2012, 14:29

    Bywam;))

  • 22 February 2012, 13:03

    Sama jesteś niemożliwa :P

  • giulietka

    22 February 2012, 12:02

    Arti, ona była tylko niemożliwa...

  • 22 February 2012, 10:59

    Proszę ją szybciutko
    dopisać :)

    To chyba nie była aż tak zła kobieta?... ;)
    Pozdrawiam :)

  • 22 February 2012, 05:43

    Nie znałam, posłucham w wolnym czasie:) miłego...

  • giulietka

    21 February 2012, 19:10

    Roztopiłaś mnie tą nutką Andreo... dziękuję...

    ja pisałam do tej:
    http://www.youtube.com/watch?v=qc7IIKkAULQ&feature=related

    Video qc7IIKkAULQ
  • 21 February 2012, 18:17

    Madziu, kradnę....
    rozkoszuję się każdą nutą ( tak, nutą ten wiersz mi śpiewa)...
    ...i nie zatrzymał się świat...

    http://www.youtube.com/watch?v=0PuwlsRutwg

    Video 0PuwlsRutwg