Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

barwena

sposób '
znasz delikatność - tą
spotykasz na każdym kroku
czas, drogę, sposób

opuszkami po kręgosłupie
w najciemniejszą noc
wszystko pozostaje
choć upływa klepsydra

wciąż wracam po ten grzech *
umieram kiedy mnie dotykasz
bojąc się że to tracę
https://www.youtube.com/watch?v=eLqW3S2v30U

3607 wyświetleń
22 teksty
10 obserwujących
  • anna kowalczyk

    26 April 2023, 21:17

    ...i znasz tę delikatność
    gdy noc sztuka bezpiecznych dróg do dnia...
    gdy ciepłe szepty zrywają się o świcie
    i ciszę znasz
    to w niej najpiękniej brzmi dotyk...

    ( do pięknego wiersza...:):):) ( nie ) zgrzeszyłam słowem...:):):)

    serdeczności...:)

    od Hares, Zigi7, ryksza
  • IceCherry

    27 January 2023, 20:10

    Wracam po ten grzech

    No pięknie :))

    • LadyDi

      28 January 2023, 12:08

      miło, że się podoba ...pozdrawiam :)*

  • Noah***

    26 January 2023, 05:48

    dotykiem palców
    ust ...
    wciąż opętany ....

    od oszi3, Eneida, AShER
    • LadyDi

      28 January 2023, 12:07

      w bluszcz - zapięci...