Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

spokojnie i cicho w mym sercu
nie boję się losu i jego śmiechu
przyjmuję wszystko co dasz mi Panie
troski łzy ale najbardziej te chwile
kiedy płacze ze szczęścia Panie

płacze i słucham że tak bardzo mnie kochasz
mimo moich ran tobie zadanych
jestem twoim dzieckiem tobie oddanym

stąpam po tym świecie tobie tak
ukochanym
jestem tylko człowiek marnym jak ta gałązka mrozu na szybie
więc przebacz mi Boże

W moim życiu toczy się walka
między niebem a piekłem
stąpam na pograniczu
chroń mnie moja duszę
bo jestem tylko człowiekiem
którym czeka na drugie życie w przestworzach niebieskich
tam jest skrytka twoja miłość
to co nie znane ludzkim oczom ...

24 001 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących