Menu
Gildia Pióra na Patronite

ad invicem

spokój niosę
tobie
duszo nieogarnięta

usiądź na czterech liter
krągłościach
i wypij duszkiem
co ci życie naparzyło

i już czkawką się odbiło
od serca
po rozumu meandry zawiłe

puk puk
myśl

czy chciałabyś
grać skrzypce pierwsze w orkiestrze
gdzie marionetka batutą oręduje ?

czy może wybierzesz
sprzątanie

u samego spokoju świętego ?

83 908 wyświetleń
973 teksty
64 obserwujących
  • onejka

    9 November 2019, 08:51

    Dzięki, teraz to ja zaniemówiłam ...

  • 8 November 2019, 18:32

    To był zachwyt, który więzi mowę.
    Zadne słowa nie oddadzą tych odczuć " we środku"

  • onejka

    8 November 2019, 11:43

    Hej Andrea ...

  • 7 November 2019, 14:51

    Onej...

  • onejka

    7 November 2019, 08:40

    Kati, Yestem, M. , miło Was widzieć, dziękuję :)

  • giulietka

    7 November 2019, 06:43

    Tego mi było trzeba, usiądę!;)

  • 6 November 2019, 19:29

    Śliczne. :))

  • kati75

    6 November 2019, 09:31

    zamyśliłaś mnie i niewiem co napisać;-) https://www.youtube.com/watch?v=VmlXatqscjg

    Video VmlXatqscjg