Menu
Gildia Pióra na Patronite

W cieniu liści

Spójrz na ten liść,
on życia nie szczędzi.
Nie wytyka wad,
nie czuje niechęci.
Żyje póki może,
kołysze się na wietrze.
Kocha matkę ziemię,
słońce, deszcz, powietrze...
Jakże byłeś stary,
gdy jesień zastałeś.
Gdy zieleń swą traciłeś
i brązu cień przybrałeś.
Choć musiałeś upaść,
wśród chwili słabości.
Przytuliłeś ziemie,
chociaż nie z miłości.

~Pan_Pardon
Szczecin, dn. 10. III. 2017 r.

13 787 wyświetleń
177 tekstów
60 obserwujących