Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niekonsekwencja

Spójrzmy na księżyc
obiektywnie bez emocji!
toż, to złodziej do tego
jeszcze niewierny ...
oderwał się od Ziemi i gdyby
nie trzymała go na swoim
postronku byłoby ...
"szukaj wiatru w kosmosie "!
świeci, bo słońcu promienie
kradnie ...
jakiś bojaźliwy wystarczy byle
chmura a jego już nie ma!
a strojniś też z niego dziwny
to niebieski, żółty, różowy
ale to tylko jakieś przebieranki!
i śmiech powiedzieć, czasem
niby straszny, bo wilczy!
poza tym bardzo niestały
raz jakiś rogalik, trochę się
podtuczy i jest połowa,
wreszcie cały!

O właśnie taki świeci!
jaki on cudny!
zsyła srebrne nici
z wrzeciona nocy
wprost do mnie!
perlistą poświatą
znacząc swój ślad
jesteś piękny ...

18 853 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących