Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Uciekamy”

Spojrzeć w przyszłość, której nie ma,
Spisać z marzeń swych poemat...

Za marzeniem, duszy tchnieniem,
Słów ostatnim Twych westchnieniem,
Uciekamy...

Spojrzeć w przeszłość co minęła,
Umiejętnie zmienić temat...

Od słabości, od przykrości,
Odebranej mi miłości,
Uciekamy...

Teraźniejszość co istnieje,
Ta jedyna z nas się śmieje...

Od wszystkiego co stracone,
Naiwności nieskończonej,
Uciekamy...

6576 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!