Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wśród oczu Twych...

Spojrzałam w Twe oczy, w nich duszy odbicie
Tak późno przebudziłam się, dziś o świcie
Jak mogłam tak długo nie widzieć...

Cóż zobaczyłam za Twymi oczami?
Cóż to? Nie miłość, co między nami..
Nie beztroska i nie szczęście
Choć na zewnątrz widzę je wszędzie.
Byłam w błędzie.

Choć radośnie patrzysz na mnie
Za oczami twe troski znajdę
Te, które uśmiech przykrywa
Bym tylko ja mogła być szczęśliwa...

Po cóż to? Po co mi szczęście
Kiedy Ty cierpisz, ja też chcę cierpieć...

Więc idę dalej, jak wiele tu stresu
Tak trudno jest dzisiaj dojść do sukcesu.
Za czym biegniesz, zatrzymaj się, Kochanie
Spójrz, nie odnajduję siebie w tym bałaganie...

Starania i bóle codziennego dnia,
Zmagania by nigdy nie dotknąć dna...
A gdzie ja?

Powiedz mi o tym, opowiedz o wszystkim
Przecież jesteśmy sobie tak bardzo bliscy
Nie każ mi szukać, wśród duszy zagubionej
W smutku Twych oczu, zobacz, tonę...

Opuść ten wyścig, zakończ tą walkę,
Spójrz, Kochanie, jak wyglądasz marnie
Jestem koło Ciebie, cóż trzeba więcej

Zatrzymaj się, pomyśl - co jest najważniejsze...?

13 149 wyświetleń
102 teksty
65 obserwujących
  • Andrea

    8 August 2010, 12:20

    Dziękuję....

  • awatar

    7 August 2010, 18:19

    Ładnie prowadzisz przez uczuć prawdę, prostą drogą. pozdrawiam, uśmiechów +

  • Andrea

    7 August 2010, 18:07

    Dziękuję Wam bardzo:)

  • 7 August 2010, 17:41

    Świetny wiersz, dzielić się trzeba wszystkim, nawet troskami. Wtedy łatwiej je znosić:)

  • Seneka 18

    7 August 2010, 16:03

    Przepiękny wiersz...