Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

spojrzała w błękit

cichutko z wolna
niczym piórka anielskich skrzydeł
szybowały, to znów opadały
na rumianym policzku
zagościł jeden
- mały płateczek śniegu

zgasło w nim życie

zanim opowiedział światu
o swoim kruchym istnieniu

Sylwia Pryga

40 623 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
  • Aplan

    1 December 2020, 09:29

    Chciałbym coś dodać, ale napisałbym to samo co @Naja

  • Sylwia P.

    1 December 2020, 07:19

    Dbajmy o siebie...

    Dziękuję Ula za odwiedziny ❄️🙂

  • Maciek Zz

    30 November 2020, 20:28

    To przez to, że tak piszesz... Maria podpowiedziała... "eterycznie"
    ja dopowiem: elfickie. 🧚‍♀️

  • Sylwia P.

    30 November 2020, 19:33

    Ooo, Maćku, ostatnio dla mnieś hojny 😉
    Dziękuję 🍁

  • Infinite Gentleman Night

    30 November 2020, 17:28

    Mam nadzieję że będziesz umilać nam czas , w ten piękny sposób jak najczęściej 😊
    Miłego i ciepłego wieczoru już życzę 🍂✨

  • Sylwia P.

    30 November 2020, 17:07

    Rafale, lubie umilać czas innym o sobie😉
    Dziękuję 🍁

  • Infinite Gentleman Night

    30 November 2020, 16:57

    Śliczne myśli ponownie zawitały w Twoje strony Sylwia :)

  • Sylwia P.

    30 November 2020, 14:15

    Mabo, Elu dziękuję! Ponoć o wszystkim da się coś napisać 🙂 A zima, śnieg to temat tak wdzięczny że aż słowa same cisną się pod pióro... ❄️

  • Naja

    30 November 2020, 13:02

    To jest sztuka !!! Tak pięknie, a wydawałoby się, że o niczym... :-)