Menu
Gildia Pióra na Patronite

Każda z nocy...

http://www.youtube.com/watch?v=G_U3iUgvH4k

Spójrz w niebo gdzie gwiazdy zdobią noc.
Gdzie... złoty księżyc jak latarnia lśni.
Tam się me wszystkie marzenia schowały
tam... pośród snów ukrywasz się i Ty.

Czasem tą diamentową ścieżką wśród gwiazd
szukam Cię w gwiezdnym pyle mój miły.
Byś mocą swych ust wtulił się w moje do snu
by jedne za drugim się wszystkie spełniły.

Niech każda z nocy w Twoich ramionach
baśnią mi będzie tą jedną... z tysiąca
w której jak tęczą barwnym mostem
przechadzać się będę w promieniach słońca.

To nic... że noc ma taką czarną suknię
blask Twoich oczu rozjaśnia Jej twarz.
Tyś częścią marzeń mych które skrywa.
Ona zaś... pełni nad nimi swą straż.

Tam wszystkie troski jak bańki mydlane
znikają... gdy księżyc ziemi się skłoni
i tylko nas tam można spotkać we dwoje
z naręczem gwiazd trzymanym w dłoni.

Więc spójrz ku niebu nim zaśniesz kochanie.
Nim noc... zniewoli powieki ciemnością.
Bez trudu mnie tam odnajdziesz bo ja
przyświecę Ci do mnie drogę... miłością.

55 134 wyświetlenia
395 tekstów
57 obserwujących
  • miramija

    4 January 2013, 10:21

    Jak mogłam przegapić taką perełkę :) śliczny wiersz Agnieszko... pozdrawiam :)

  • Gaia

    30 December 2012, 19:05

    Uwielbiam Cię Agnieszko w tym wydaniu :)

  • Pechowa_

    30 December 2012, 09:04

    Wspaniały wiersz...
    pozdrawiam . :)

  • Seneka 18

    30 December 2012, 06:30

    Romantycznie i...metafizycznie :).
    Gratuluję Agnieszko, piękny wiersz...

  • motylek96

    29 December 2012, 23:49

    taki na dobra noc w sam raz:)

  • skrobek

    29 December 2012, 23:49

    Pięknie jest oświetlać drogę miłością :-)

  • Sylwia Friday

    29 December 2012, 23:40

    Moim marzeniem jest czytać takie wiersze przed snem. Cudowny.

  • 29 December 2012, 23:24

    Prześliczny, wspaniały, przepiękny (:

    Podoba mi się i to bardzo(:

    Pozdrawiam miluśko i życzę słodkich snów (:

  • słoneczniki

    29 December 2012, 23:06

    Rozmarzyłam się...
    Tak w sam raz na dobranoc

  • misiek45

    29 December 2012, 23:03

    Agnieszko czarujesz wierszem piękny i romantyczny bardzo mi się podoba-całusy na dobranoc :)