Menu
Gildia Pióra na Patronite

W sobie uwięzieni

Spójrz na tą ścianę, która Cię otacza,
Spójrz na ten świat, który Cię przytłacza.
Ta klatka Cię chroni, lecz też ogranicza,
Jest symbolem Ciebie i Twojego życia.

Znane Ci ścieżki do domu prowadzą,
Te same, nieznane, nic Ci nie dadzą.
Myślisz, że możesz wybrać inną drogę,
Lecz wcześniej spojrzysz na swoją załogę.

Na końcu stwierdzisz, że to się nie spodoba,
Rodzinie, znajomym, że to nie ich wola.
Znów będziesz siedzieć w klatce, choć nie ma zakazu,
Oglądając piękno świata w postaci obrazu.

13 390 wyświetleń
74 teksty
3 obserwujących
  • RozaR

    8 May 2014, 20:17

    Znam takie osoby - śpią do 12 -stej leża popołudniu - cienkie w mowie pewne w gębie.

  • 8 May 2014, 18:48

    Dziękuję za opinię i pozdrawiam :).

  • krysta

    8 May 2014, 18:29

    ...przywiązanie do miejsca, ludzi - ogranicza - warto obrać swoją drogę...zwłaszcza gdy ''nie ma zakazu''...
    pozdrawiam Weroniko na powitanie :)