Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ojcze...

Spójrz na swoją córkę Ojcze
ześlij Jej... spokojne sny.
Sercu przynieś ukojenie
otrzyj z twarzy... słone łzy.

Proszę... ześlij Jej Anioła
Tego co Go stróżem zwą.
W śnieżnej bieli skrzydeł swoich
niechaj wiernie... chroni Ją.

Ojcze spójrz łaskawym okiem.
Ulecz duszę bo... zwątpiła.
Jeśli możesz wskaż Jej drogę
bo się trochę... pogubiła.

Wróć Jej proszę chęć do życia.
Wiary dodaj... siły!
Lecz też nie bądź pobłażliwy
mój Ty... Boże miły...

55 134 wyświetlenia
395 tekstów
57 obserwujących
  • agniecha1383

    3 September 2013, 08:47

    Dziękuję wszystkim jak i pozdrawiam serdecznie:)

    Awatarze... i ja miałam taki zamysł masz rację- teraz czytając bardziej mi się podoba...zmienię jeśli nie masz nic przeciw:) pozdrawiam:)

  • awatar

    2 September 2013, 16:39

    ładna modlitwa
    i tak sobie zmieniłem
    "... Proszę, ześlij jej Anioła ... "

  • krysta

    2 September 2013, 16:25

    Tak piękny wiersz,że chce się złożyć dłonie do modlitwy...

    Pozdrawiam Agnieszko :)

  • misiek45

    2 September 2013, 10:26

    Piękny wiersz Agnieszko ,jak modlitwa,jest w nim dużo wiary,są takie chwile w życiu że jesteśmy bliżej Niego oczekując pomocy i ona przychodzi...-pozdrawiam milutko na dzień dobry :))