Menu
Gildia Pióra na Patronite

Firmament

Spójrz do góry wysoko
gdy na dole jest zamęt ...
to co widzisz nad sobą
to ogromny firmament ...

Gwiazdy na nim migoczą
każdej nocy te same
a cykl jego zamyka
się tak wprost doskonale ...

Dnie się w noce zmieniają,
pory roku tak stale
idealnie, niezmiennie ...
nie wierz w brednie cymbale! ...

Zagubiony w kosmosie
życia sens zatraciłeś,
bo w to co nie istnieje
łatwo tak uwierzyłeś ...

A im o to chodziło
abyś w głowie miał zamęt ...
żeby dobrze nie było
łżą wciąż kłamstwa te same ...

Dziś komputer już wyłącz,
przytul tatę i mamę
i śpij słodko i miło,
bo Cię chroni firmament. 😉
https://www.youtube.com/watch?v=ZXKgYprKURg

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!