Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pragnienie

Spoglądasz trochę przez łzy
Wspomnienia wracają jak ptaki
Z najodleglejszych stron, do chwil
Gdzie w kącikach drżących ust
Tli się niepokój

I nie ma żadnej poezji
W gasnącym ogniu, w snach
W symbolach które budzą strach
W miłości która nie istnieje
Interpretuje nas czas

Jestem tu i kocham nas
I buduje spokój jak mur obronny
Pokorą kreuje sumienie
Byłaś moim zauroczeniem
Naiwność jest w nas

12 296 wyświetleń
150 tekstów
7 obserwujących
  • 2 September 2018, 21:01

    Miło. :)
    Dziękuję.

  • klorynda

    27 August 2018, 10:11

    Piękny ...

  • AMA

    28 May 2018, 18:01

    ładny, taki życiowy : )