Menu
Gildia Pióra na Patronite

jeden taki dzień

spoglądam na Ciebie ukradkiem
i próbuję skraść jeszcze jedno
przelotne muśnięcie dłoni

chociaż jednym radosnym obrazem
pragnę być w źrenicy Twego świata
gdy błogi sen zamyka Ci powieki

przeżyć jeszcze tylko jeden taki dzień
beztrosko karmiąc się miłością
aż do bólu brzucha

chociaż ciężkostrawna jest świadomość
że te kilka pożyczonych na kreskę
momentów szczęścia

prędzej czy później
przewrotnemu losowi
oddać będzie trzeba

~~~

MW

18 938 wyświetleń
158 tekstów
24 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!