Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dobrze, że jesteś

Spoglądając na swe życie pewnie już wiecie,
jak wile lat zmagać się z nim będziecie.
Ile smutnych i trudnych chwil przejedziecie,
tak, by wasz ból było słychać w innym świecie

Spoglądając na brzemię przeszłości,
które nieustannie nade mną krąży.
Nie raz powie- zawróć i daj się pogrążyć.
Muszę wrócić na stację i na pociąg powrotny zdążyć.

Czasem czuje się jak porzucona torba na wiosennym wietrze,
ale tylko czasem... bo wiem, że zawsze blisko mnie jesteś.

4582 wyświetlenia
66 tekstów
5 obserwujących
  • Cris

    7 January 2016, 23:53

    ...poruszający z nutką nadziei.
    pozdrawiam.

    :)