Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

spod przymkniętych powiek
liczyłam chmury
rozbiegane owieczki nie chciały iść spać
znużony księżyc
rozścielił złote wstęgi na łanach
gdzie dawno ucichły plotki
fale o zapachu skóry i włosów

szemrząc przemknąłeś cieniem
po zmarzniętym policzku
by rozetrzeć
resztki światła na zmęczonych skroniach

kocimy się
mruczymy

Sylwia Pryga

40 647 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!