Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

spod przymkniętych powiek
liczyłam chmury
rozbiegane owieczki nie chciały iść spać
znużony księżyc
rozścielił złote wstęgi na łanach
gdzie dawno ucichły plotki
fale o zapachu skóry i włosów

szemrząc przemknąłeś cieniem
po zmarzniętym policzku
by rozetrzeć
resztki światła na zmęczonych skroniach

kocimy się

mruczymy...

Sylwia Pryga

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    4 September 2021, 10:54

    nono faktycznie pięknie tutaj ,ale coś mi się końcóweczka jakoś koci mrucząc hehehe
    Pozdrowionka ciepłe Sylwuś i do kolejnego 😊🌞

    • Sylwia P.

      4 September 2021, 22:08

      Kocimy, w sensie kłócimy. A to mruczenie to takie na zgodę 😉
      Pozdrawiam! 🍁🍂

    • Infinite Gentleman Night

      15 October 2021, 15:33

      aha ...no to w takim razie , nie pozostaje nic innego jak życzyć jak najwięcej kocenia w takt mruczanek 😉
      Miłego wieczorku Sylwuś ,okrytego całą gamą kolorowych jesiennych listów 😊🍁🍂