Menu
Gildia Pióra na Patronite

Brak Raju na Ziemi

Splot słów - wypowiedzianych w rozmowie.....
Splot wyrazów - napisanych w liście........
Splot wydarzeń, które chcemy zapomnieć......
Splata się z czasem......Czas pędzi dalej.......
Gdyby tak, można było zatrzymać czas......?
Gdyby można było, cofnąć kilka gorzkich słów......
Gdyby można było, wymazać napisane listy......
Wydarzenia niechciane, żeby się nie wydarzyły......
Czym byłoby tak proste życie......?
Życie bez wyzwań, wojen, kłótni, głodu, łez.......
Całego tego zła.......
Powiesz - To byłby Raj, ale czy chcemy Raju na ziemi ......?
Powiesz - Chcemy !wykrzyczysz to wręcz.....
Tylko czym wtedy byłby Raj........?
Czy nie stałby się piekłem......?
Dokąd byśmy dążyli.................?

40 345 wyświetleń
275 tekstów
38 obserwujących
  • SamotnaDusza

    26 August 2020, 22:05

    "Gdyby można było, wymazać napisane listy"

    Piękny tekst

  • kuloodporna

    18 August 2020, 22:10

    No taka już jestem wielokropkowa .......... nic na to nie poradzę :(

  • scorpion

    18 August 2020, 10:20

    Nadmiar kropek musi być :] nadinterpunkcja