Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wczorajszy dzień

Śpisz pięknie jak kwiat
nie dla mnie

Kiedy próbowałem cię zerwać
ukłułaś w zmęczone pracą ręce

Leżysz a niebo uśmiechem
sterczy ponad lasem sinym
ulicą
którą wracam z pracy
wioząc arbuza w naciągniętym worku
foliowym
chciałem ciebie radośniejszej...

marka

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!